2021-11-11 07:39:29• hírek • Agerpres

Elfogadta a kormány az országos helyreállítási terv gyakorlatba ültetését előkészítő első két dokumentumot

Elfogadta szerdai ülésén a kormány az országos helyreállítási terv gyakorlatba ültetését előkészítő első két dokumentumot.

A kabinet közölte, a két dokumentumban a kormány megbízza az európai beruházások minisztériumát és a pénzügyminisztériumot, hogy írják alá az Európai Bizottság és Románia közötti két megállapodást: az egyik a vissza nem térítendő támogatásra vonatkozik, a másik a kölcsönre.

A dokumentumok értelmében Románia 14,24 milliárd euró vissza nem térítendő támogatást, valamint 14,942 milliárd euró kedvezményes hitelt kap a helyreállítási alapból.

Ez év végéig 3,793 milliárd euró előfinanszírozási összeg érkezik az országba, majd 2022-ben további 6,171 milliárd euró.

A pénzhez szakaszosan, az úgynevezett 'célkitűzések és mérföldkövek' elérésének függvényében jut hozzá Románia. 2026 augusztus 31-éig 507 ilyen célkitűzést és mérföldkövet kell elérnie az országnak.

A kormány emlékeztet, hogy az országos helyreállítási terv 6 alappilléren nyugszik és 15 nagy fejezetből áll, oly módon állították össze, hogy egyrészt fedezze Románia szükségleteit, másrészt tartsa szem előtt az Európai Bizottság prioritásait.

A hat pillér a következő: zöld átmenet, digitalizáció, intelligens növekedés, társadalmi és területi kohézió, egészségügy és gazdasági, társadalmi és intézményi alkalmazkodóképesség, valamint a következő nemzedékre, gyerekekre és fiatalokra vonatkozó politikák.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: